top of page
Helle Siggerud

Lite ante jeg at en håndarbeidsblogg skulle kunne ha sånne konsekvenser! Bloggen Helles-Syskrin, som begynte som et sted hvor jeg delte min glede og kjærlighet til håndarbeid, er i dag navnet på bedriften min. En karriere som kommunikasjons-rådgiver er byttet ut med garn, nål, tråd og systue for bunadsøm! Februar 2018 utga jeg min første strikkebok, Strikk til alle tider, på Cappelen Damm forlag, i 2020 kom oppfølgeren Strikk til alle anledninger. 

Helle Siggerud profil.jpg

Foto: Eivind Røhne

Jeg har strikket og sydd så lenge jeg kan huske. Gleden over å arbeide med farger og tekstiler, kombinert med en forkjærlighet for tradisjonshåndverk og folklore, har vært drivkraften bak mye av det jeg holder på med. Mine design er preget av at jeg er opptatt av linjer, snitt og passform i kombinasjon med tradisjonsmønstre. Drakthistorie og tradisjonsstrikk er gode inspirasjonskilder når jeg former og moderniserer plagget beregnet til dagens brukere. 

Kombinasjon av interesse for søm og mangel på barnehageplasser ga mulighet for noen år som syerske med hjemmeproduksjon mens barna var små. Spennvidden på oppdragene gikk fra gardinsøm til montering av bunader. Deriblant utvikling av barneversjonen av Lillestrømdrakten. Men etter hvert var tiden moden for andre utfordringer og en Bachelorgrad innen kommunikasjon og ledelse på BI. Etter mange spennende år i næringslivet var likevel savnet etter noe "mer" alltid der. I flere år var min «terapi» klassisk tegning og maleri på Nydalen kunstskole i Oslo på kveldstid.

Etter 15 år i næringslivet var det endelig tid for å følge hjerte og søke tilbake til røttene igjen. Jeg har i dag fullført en 3 årig modulbasert utdannelse som bunadtilvirker, i tillegg til grunnleggende pedagogikk via HiØ. På veien har jeg blogget for Tusenideer.no, og utgitt flere design i ukepressen.

I dag driver jeg en systue på Lørenskog, Helles Syskrin, hvor jeg fordeler tiden mellom utvikling av strikkedesign, bunadsøm, kurs og foredrag. 

Oppskrifter på enkeltstående strikkedesign selges på Ravelry.com

Bøkene kan kjøpes i bokhandel, ev så kan du kjøpe signerte utgaver direkte fra meg. Kontaktinfo finner du på kontaksiden.

Ps. Det er knyttet rettigheter til bildene brukt på nettsiden. Ta kontakt dersom du skulle ønske å bruke et eller flere av dem.  

Bakgrunn web_hvit_avlang.jpg
bottom of page