top of page
  • Forfatterens bildeHelle Siggerud

I år skal vi endelig gå i 17.mai-tog igjen!

Det merkes på pågangen i systuen at det er mange som gleder seg til å endelig kunne feire 17.mai, etter 2 år med avlysninger. Så nå syr vi så remmer og tøy holder for å bli ferdig med de bunadene vi har tatt inn til våren. For å få litt mer arbeidsro, og mer tid til søm har vi ikke lenger telefontid på fredager, og mail besvares nå kun 2-3 dager i uken. Bunadsyersken har nål og tråd som sitt arbeidsverktøy, ikke pc, derfor reduseres kontortiden for å frigjøre mer tid til produksjon.


Ingen Drop-in!

Det er kun besøk etter avtale. Systuen er et verksted og produksjonslokale, og det må gjøres forberedelser før ev. besøk.


Vær ute i god tid

Bunadsøm er håndverk, med mye håndsøm og er det jeg kaller slowfashion. Ting tar med andre ord tid, og ordrebøkene fylles fort opp.


En liten omsøm

Det spiller ingen rolle om bunaden skal sys ut 2 eller 10 cm, jobben er akkurat den samme. For like mange sømmer må sprettes opp, folder må justeres og like mange sømmer må sys på nytt. I vår verden er en "liten omsøm" et oppdrag hvor vi justerer sidesømmene i livet, (her kan det være variasjoner mht. hvordan bunaden er sydd fra før som har påvirkning på hvor mye arbeid det er), og nye folder skal legges.

Men det som man tenker er "bare" kan fort bli mer tidskrevende, en løs fald, kan f.eks. bety 3 meter med håndsøm. Kanskje må også skuldre heves eller senkes for at bunaden skal sitte pent. En veske som må repareres, løse hekter, en rift eller et hull i bunaden som trenger reparasjon, belter som skal justeres, eller kanskje må stakken legges opp?


Ønsker du å booke tid til høsten, (det er foreløpig inntaksstopp på oppdrag som skal være ferdige før begynnelsen av september), eller neste vår lønner det seg med andre ord å være tidlig ute.

20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Bakgrunn web_hvit_avlang.jpg
bottom of page