top of page
Forfatterens bildeHelle Siggerud

Syndig godt, Mandel biscotti med Cognac.

Er du ferdig med juleforberedelsene? Selv er jeg sånn midt i løypa og stresser ikke så mye med det lenger. Det er lenge siden jeg bet hodet av skammen og lot baker Hansen stå for mye av julebaksten. Kjøpe-pepperkaker smaker langt bedre enn mine hjemmebakte, og mitt første forsøk på å bake et pepperkakehus ble også det eneste. Men to slag baker jeg hvert år. Krumkaker og Mandelbiscotti med cognac!

Kopp te og biscotti
Biscotti smaker godt hele året.

Mandelbiscotti er ikke et typisk julekake, den kan godt spises hele året. Men hos oss har den fatt status som julekake, og er en av de kakene jeg ikke sitter igjen med rester av når påsken nærmer seg. Tørre kaker er også praktisk som tilbehør til kaffen når du strikker. Sånn bare for å nevt det. Så om du har lyst til å variere julebaksten, eller bare lyst på noe godt å bite i mens du skriver ønskelisteer eller "må-huske å gjøre" lister er opp til deg. Oppskriften på biscotti med Cognac kommer her.


Mandelbiscotti med Cognac

125 smør

100 g sukker

2 egg

100 g mandler

2 ts kanel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ss cognac

ca 5 dl hvetemel


Grovhakk mandlene og rist dem lett i en tørr stekepanne. Avkjøl dem litt mens du pisker smør og sukker luftig før eggene tilsettes, ett om gangen. Ha i resten av ingrediensene og lag en lang flat pølse. Legg den på et bakebrett og stek den ved 180 grader i 25 minutter.


Ta den ut og skru ned varmen til 100 grader. La den. avkjøle i fem minutter før du skjører ca 1 cm tykke skiver på skrå. Sett kakene inn i ovenen og tørke der i ca 30 minutter.


Oppbevar bisvottiene i en luftett boks. Smaker nydelig med kaffe eller noe annet godt i koppen.



56 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page